vrijdag 9 december 2011

Tournée Générale

Tournée Générale is een tiendelige zomerreeks waarin muzikant, motard en bierminnaar Jean Blaute zijn Britse maat, de legendarische MTV-VJ Ray Cokes, op sleeptouw neemt door het Belgische bierlandschap. Samen reizen ze het hele land door op zoek naar onze unieke en veelzijdige biercultuur.

Jean Blaute is een ervaringsdeskundige in bierzaken en Ray Cokes een geïnteresseerde wijnliefhebber én dorstige leek. In Tournée Générale maken ze een tour door heel België. Onderweg houden ze geregeld halt om te worden ingewijd in diverse facetten van de rijke Belgische biercultuur. Al gauw beseffen Jean en Ray dat bier een vaak onderschat product is: niet alleen het uitgebreide smaakpalet maar ook het specifieke brouwproces is veel complexer dan algemeen wordt aangenomen.
Bier heeft bovendien een niet te onderschatten impact op verschillende domeinen van onze samenleving. Niet alleen onze kunst, economie en folklore, maar ook onze gastronomie, architectuur en religie zijn sterk verweven met de Belgische biergeschiedenis. Al reizend dringen Jean en Ray diep door in dat typisch Belgische weefsel en plaatsen ze ons nationaal bierverhaal in een bredere context. Zo wordt Tournée Générale een verrassende, informatieve en gelaagde roadmovie met een geregeld geestige afdronk.



Samen met de reeks komt ook het boek ‘Tournée Générale’ uit.

Behalve een uitgebreid overzicht van de avonturen van Jean en Ray bevat het boek ook extra informatie over de uniciteit van België als bierland en de vele verschillende bierstijlen.

Voor de verlekkerde lezer wordt deze informatie voortdurend doorspekt met gastronomische en toeristische tips.







Tournée Générale. De geheimen van het Belgische bier.
G. Degrande | 2009 | Van Halewyck


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden