zaterdag 17 december 2011

Jamie in 30 minuten

We hebben allemaal wel 30 smoezen klaar om na een dag hard werken een kant-en-klaarmaaltijd uit het schap te trekken. Jamie is al die excuses zat en laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten. "Jamie in 30 minuten"bewijst dat dat met een paar handige trucjes en een goede organisatie voor iedereen mogelijk is. De 50 verschillende menu"s zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.De recepten zijn zodanig geschreven dat je elke minuut optimaal benut. Vanaf nu elke dag "Jamie"op tafel!

Jamie Oliver is een grote promotor van zelf koken en samen eten zonder naar fastfood te grijpen of het afhaalpunt te bellen. Hij legt uit dat in dezelfde dertig minuten dat je dan bezig bent die happen te scoren, je ook kunt koken: gezonder en beter voor de portemonnee! In dit nieuwe boek legt hij helder uit hoe het werkt en geeft tips hoe te beginnen: ruim eerst de keuken op, zorg dat het een werkplek wordt. Met een lijst van niet te missen keukengerei (waaronder een foodprocessor, blender en staafmixer), waarna recepten voor vijftig maaltijden met een hoofdgerecht en een voor- of nagerecht.

Bovenaan de pagina de ingredientenopgave, uitgesplitst in onderdelen; dat geldt ook voor de handelingen zodat duidelijk is wat bij elk onderdeel gedaan moet worden. Wat kookervaring is wel nodig om het echt in dertig minuten klaar te krijgen, maar al doende leert men. De recepten zijn geillustreerd met werkfoto's en gerechtfoto's in kleur terwijl met een symbool wordt aangegeven welke techniek op de website te zien is. De tekstpagina's zijn vol, gedrukt in twee kolommen in een kleine letter, maar duidelijk ingedeeld. Voorin een inhoudsopgave, achterin een receptenregister. Smakelijke recepten voor 4-6 eters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden