zaterdag 31 december 2011

Oliebollen

Vandaag gaat Irma (mijn teerbeminde) oliebollen voor ons bakken. Dat doet ze ieder jaar en ze zijn echt heerlijk!

Ik eet ze het liefst met flink veel poedersuiker en een glas grenadinelimonade...

Het recept komt gewoon van het pak oliebollenmix, maar voor de traditionalisten onder ons, volgt hieronder het recept van mijn grootmoeder. (Ook lekker en niet eens zoveel méér werk...)

Oma's Recept voor oliebollen
(Voor ongeveer 15 oliebollen).

Ingrediënten:

  • 250 gram tarwemeel
  • olie
  • 2 gram zout
  • 20 gram verse gist
  • circa 2,5 deciliter lauwe melk
  • 50 gram krenten
  • 50 gram sukade
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram rozijnen


Bereidingswijze:

  • Maak de gist aan in lauwe melk
  • Maak een stevig beslag van het meel, de melk, krenten, rozijnen, het citroensap, zout.
  • Laat het beslag op een lauwe plaats, afgedekt met een schone theedoek, 1 uur rijzen.
  • Voor het bakken verhit u de frituurolie tot ongeveer 180 graden Celsius.
  • Pak twee eetlepels en doop ze even in het frituurvet.
  • Op deze wijze blijft het beslag niet zo plakken.
  • Vorm tussen deze eetlepels een bergje beslag en bak ze met ongeveer 5 à 6 tegelijkertijd voor 5 à 6 minuten goudbruin en gaar in het vet.
  • Keer ze halverwege de baktijd.
  • Laat de bollen uitlekken op grauw papier (tegenwoordig keukenpapier....) en bestrooi ze met gestampte suiker.

Eet smakelijk en een Gelukkig Nieuwjaar..!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden