maandag 17 oktober 2011

Bloemkoolsoep voor Nathalja


Mijn zoon heeft een vriendin. Ze heet Nathalja en ze heeft een baan, waar ze in het weekend iedere dag werkt van 16.00 tot 20.00 uur. De drukste tijd van de week in een snackbar en tussendoor geen tijd om te eten dus... 

Op een goede dag was ik straal vergeten dat ze na haar werk naar ons toe zou komen en van de maaltijd van die avond was dan ook niets meer overgebleven...

Wat te doen? In de groentela van koelkast lag nog een (ietwat dubieuze) bloemkool en met wat andere restanten en een paar ingrediënten uit de voorraadkast, dacht ik toch nog iets te kunnen fabriceren...

"Lust je bloemkoolsoep?"

Nathalja bleek gek op bloemkool en speciaal op bloemkoolsoep. Dat legde de lat natuurlijk wel op een bepaald niveau...

Gelukkig viel hij in de smaak.


Bloemkoolsoep voor Nathalja...

2,5 liter water
1 bloemkool
1 aardappel
1 wit van prei
(evt. 1 stengel bleekselderij)
2 sneden (oud) wittebrood
Bouillontabletten (naar smaak)
(Slag)room

Bloemkool in roosjes verdelen. Aardappel, prei en bleekselderij fijn snijden. Brood verkruimelen.
Alles opzetten met 2,5 liter liter water en de bouillontabletten.
Koken tot alles gaar is.
Pureren in de blender of met staafmixer.
Dikte evt. aanpassen met extra bouillon.
Opdienen met een scheut room.

Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden