zaterdag 4 februari 2012

"Hete" speklapjes

Dit recept heb ik afgekeken van een gerenommeerd Indonesisch restaurant in de Randstad.

We hebben daar jaren geleden samen met vrienden gegeten om iets te vieren en ik kan u zeggen dat het een belevenis was. Hoewel zeker niet pretentieloos en allesbehalve "gewoon", waren het eten, de bediening en de ambiance van hoog niveau.

Echt iets voor een speciale gelegenheid en dat moet het wat mij betreft ook zeker blijven...

Maar nu het recept:

Ingredienten:

  • 1 kilo speklapjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 eetlepel sambal oelek (méér of minder mag ook...)
  • 1 flinke eetlepel ketjap manis

Bereidingswijze:

  • Snij de speklapjes aan blokjes van 1-2 cm.
  • Bak de speklapjes tot het uitlopende water is verdampt en ze licht goudbruin zijn.
  • Voeg op dat moment de rest van de ingredienten toe (behalve de ketjap).
  • Bak alles nog één a twee minuten op hoog vuur en blus af met de ketjap.
  • Serveer op een schaal witte rijst met kroepoek en atjar (b.v. van komkommer).


Selamat Makan..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden