donderdag 16 februari 2012

Eerste Zeeuwse Wijnfeest enorm succes

Dreischor, 2 augustus 2008

Het eerste Zeeuwse Wijnfeest, dat op zaterdag 2 augustus jl. in Dreischor op Schouwen-D®uivenland werd georganiseerd is een enorm en voor velen verrassend succes geworden. Ruim 2800 bezoekers, Zeeuwen en toeristen, kwamen naar de Wijnhoeve De Kleine Schorre. De organisatoren waren zelf ook verrast door de grote opkomst. Johan van de Velde, directeur van de wijnhoeve:”voor ons was het tijdens de voorbereidingen volstrekt niet duidelijk of en hoeveel belangstelling er voor een wijnfeest zou zijn. Zo’n evenement is in Zeeland nog nooit vertoond en het resultaat overtreft onze verwachtingen”.

Het programma kende een spectaculaire start. De kersverse wijnkoningin Charja Schouten uit Wolphaarsdijk, werd bij stralend weer ingevlogen met een helikopter en vervolgens met enig ceremonieel vertoon gekroond. Jean Marie Veske, directeur van een befaamd wijnhuis in Luxemburg en leermeester en mentor van Johan van de Velde, verrichtte, conform de Luxemburgse traditie, de kroning onder luid applaus van de vele aanwezigen.

Daarmee was het wijnfeest officieel geopend en konden de duizenden bezoekers vervolgens kennis maken met de inmiddels befaamde Zeeuwse wijnen en tal van andere Zeeuwse streekproducten. Drank en spijzen vonden gretig aftrek en de wijnproeverijen en de excursies waren al snel volgeboekt. Talloze beroeps- en amateurfotografen schoten ontelbare plaatsjes van de charmante wijnkoningin, inclusief haar sjerp en kroontje. Tot volgend jaar augustus blijft zij als ambassadrice verbonden aan de wijnhoeve.

Ook de kinderen vermaakten zich uitstekend waarbij vooral het pony rijden door de wijngaard zeer populair was. De burgemeester van Schouwen-D®uiveland, de heer Asselbergs, was vol bewondering voor dit ongekende evenement in zijn fraaie gemeente. Het eerste Zeeuwse Wijnfeest werd besloten met een dansavond in de schuur tussen de wijnvaten.

Dit evenement is voor herhaling vatbaar en vormt wellicht de start van een nieuwe en lange traditie in Zeeland.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden