zondag 13 mei 2012

Zeeland speelt grote rol in prijswinnend viskookboek

YERSEKE - Het heeft net de Gouden Tulp gewonnen voor beste informatieve boek van het jaar: Het Nederlandse Viskookboek. De duurzame visboer Bart van Olphen laat met ruim zestig recepten zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het best kunnen worden bereid. Daarnaast beschrijft hij de geschiedenis van de Nederlandse visserij. Zeeland speelt een belangrijke rol in het boek.

Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. Hij gaat mee vissen en eet bij de moeder van vier broers die normaal altijd op zee zitten. Hij kookt aan boord, in havens, op stranden en in plaatselijke restaurants.

In ruim zestig overheerlijke recepten laat Bart zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die wellicht ingewikkeld klinken, maar verrassend eenvoudig zijn klaar te maken: tong in botersaus, op de huid gebakken kabeljauw, dagverse sushi. Maar waar koop je de beste en meest duurzame vis, en waar let je op? Welke basissauzen zijn lekker bij vis? En welke wijn drinken we erbij? Hollandse wijn of toch een buitenlandse druif?

Bart geeft antwoord, vertelt over zijn slag tegen overbevissing en zijn strijd voor duurzame visvangst. Ook legt hij uit hoe je vis schoonmaakt, Hollandse garnalen pelt en oesters opent zonder schade aan het levende beestje, en je hand. Het Nederlands viskookboek biedt een totaalbeleving van de Nederlandse zee, de vis en de vissers.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden