zondag 29 april 2012

Zeeuws-Vlaanderen, een (culinair) landje apart

Zeeuws-Vlaanderen: Een landje vol contrasten. Grotendeels onontdekt, puur; een landje apart. Een landje ook vol sfeer en gezelligheid. Het landje ook van Reynaert de Vos, Jantje van Sluis, Willem Beukelszoon en de Vliegende Hollander. Cultuur en traditie van eeuwenoude stadjes gaan hand in hand met zee- en strandplezier aan de kust. In bruisende havens ervaart u het rijke maritieme verleden en het hypermoderne heden.

Typerend voor het Zeeuws-Vlaamse landschap zijn de dijken met hoge bomen, de verborgen kreken, de oneindige landweggetjes met oude knotwilgen, de natte graslanden, de Spaanse forten en de vestingwerken. Met het fietsknooppuntensysteem en de vele fiets-, wandel- en autoroutes van de VVV kunt u de streek in uw eigen tempo, op uw eigen manier ontdekken.



De Bourgondische inslag van de Zeeuws-Vlamingen en het bezoek van onze vaak gastronomisch goedonderlegde zuiderburen, hebben ongetwijfeld hun invloed gehad op onze keuken.  Zeeuws-Vlamingen houden van lekker eten en hebben op dat gebied dan ook een niet geringe naam hoog te houden..!

Naast de restaurants, bistro’s, (eet)cafés kent Zeeuws-Vlaanderen maar liefst vijf sterrenrestaurants. Sergio Herman is sinds 2007 de beste kok van Nederland en heeft sindsdien met zijn restaurantOud Sluis drie Michelinsterren. Restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat heeft twee Michelinterren. Restaurant La Trinité in Sluis, Pure-C in Cadzand en ’t Vlasbloemeken in Koewacht hebben één Michelin-ster. 

Zeeuws-Vlaanderen staat op culinair gebied dus duidelijk op de kaart, ook internationaal.

Wat vis- en schaaldieren betreft komt u in het mooie Zeeuws-Vlaamse land natuurlijk honderd procent aan uw trekken. Bijvoorbeeld in de acht mosselrestaurants in het pittoreske Phillippine. In dit voormalige havenstadje worden jaarlijks een half miljoen kilo mosselen geserveerd. Wist u trouwens dat het haringkaken in Biervliet is uitgevonden? Restaurant De Boeie in Sluis is in 2011 uitgeroepen tot leukste restaurant van Zeeland.

Daarnaast zijn er verscheidene mogelijkheden voor culinaire uitstapjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden