maandag 30 april 2012

Drie Zeeuwse koks in aspergewedstrijd Zierikzee

ZIERIKZEE - Op 7 mei aanstaande wordt voor de achtste keer de Asperge Amuse wedstrijd georganiseerd door Restaurant De Zeelandbrug in Zierikzee. Uit 22 inschrijvingen vanuit heel Nederland heeft de jury gekozen voor 10 kanshebbers. De geselecteerde recepten komen o.a. uit Gelderland, Noord Holland, Noord Brabant en hoe kan het ook anders: uit Zeeland.

Een professionele jury zal de op 7 mei de gerechtjes beoordelen in combinatie met de witte Spaanse wijn: Ramon Bilbao Monte Blanco Verdejo, want naast een bijzondere en spannende amuse is de wijn-spijscombinatie bij deze wedstrijd ook van belang.

De jury, bestaande uit: Jos van Grunsven (Euro-Toques Nederland), Ton de Zeeuw (Culinair journalist), Joost van Hurk (Verbunt Wijnkopers), Wil van Bruchem (BAG) en meester-kok Sjaak Jobse wacht met spanning af wie de ‘Koningin van de Groente’, ‘Het witte Goud’ of ‘De Parel van het Land’ als een bijzondere amuse kan presenteren.


Drie Zeeuwse koks, onder wie titelverdediger Martijn van der Walle uit Vlissingen, zijn geselecteerd voor de strijd om de beste amuse met asperges, die maandag 7 mei in Zierikzee wordt gehouden.

Vanuit het gehele land schreven 22 keukenchefs in. De jury selecteerde tien mensen voor de eindronde in restaurant De Zeelandbrug. De deelnemers komen uit Gelderland, Noord-Holland, Brabant en Zeeland. De koks moeten een een klein voorgerechtje maken waarin asperges zijn verwerkt.

Restaurant de Zeelandbrug






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden