zaterdag 19 november 2011

Bijzonder boek: Handboek voor de Vinex-jager

De Vinex-jager
In het Handboek voor de Vinex-jager wordt de man in een ieder aangesproken. De man die in zijn Vinex-huis, -straat en -wijk alles goed voor elkaar heeft, maar bij wie het soms toch knaagt. Als je het gevoel herkent (soms) verantwoordelijk te willen zijn voor je eigen eten, dan is dit Handboek voor de Vinex-jager echt iets voor jou. Want dat kan, ook in de Vinex-wijk. Sjoerd Mulder, de stadsjager, legt uit hoe je kippen, kreeften, en zelfs cavia’s (!) kunt vangen, slachten en opeten. Meneer ‘Waarom zou je zelf proberen te maken wat je ook goedkoop in de supermarkt kunt kopen’ Wateetons brouwt bier en wijn, maakt worsten en gedroogde hammen, en leert je hoe je kaas kunt maken.

Het handboek
Klinkt dit ingewikkeld? Wees gerust, je hebt hiervoor echt geen ingewikkelde of dure bouwsels of apparaten nodig; die maak je met behulp van de instructies van de heren gewoon zelf. De informatie die de heren geven is beknopt, maar zeker niet onnauwkeurig. Tenminste, voor het deel waarvan ik dan kan controleren, wijn maken, zie ik zo snel geen onzin. Al zal een professionele wijnmaker of bevlogen hobbyist natuurlijk wel veel informatie missen. Maar het gaat hier om de eerste stappen om je tot een heuse Vinex-jager om te scholen. Als vrouw en kinderen met je nieuwe hobby’s instemmen, kan je je altijd nog verder in de materie verdiepen. Want dat zijn de heren zich wel bewust; de familieleden zullen niet alles even leuk en interessant vinden aan de man die zijn oer wil herontdekken.

Een gevaarlijk leven
Ook zijn niet alle te maken gerechten of uit te voeren handelingen zonder gevaar voor eigen leven te eten, of wettelijk toegestaan. We kennen niet voor niets een instantie als de Keuringsdienst van Waren die overal waar eten bereid wordt controleert of dat een beetje netjes gebeurt met de juiste ingredienten. De heren waarschuwen je onder het motto ‘sterf als een echte vent’ waar nodig, en verder is alles op eigen risico. Een ding is duidelijk, met dit Handboek voor de Vinex-jager hoef je voor een gevaarlijk leven je Vinex-wijk dus niet meer uit. En als je de soms hilarische aanwijzingen keurig opvolgt, valt er nog wat te genieten ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden