dinsdag 15 november 2011

Kookboeken van het jaar bekend!

De winnaars van de vijfde editie werden gisteren bekend gemaakt in restaurant The Colour Kitchen in Amsterdam.

Winnaar in de categorie "Chefs" is het boek "Terug naar mijn Roti" van Ramon Beuk. De vakjury noemt het boek van Ramon Beuk 'Chefwaardig'.

In de categorie 'Beste initiatief' sleepte Karen den Dekker de prijs in de wacht met haar boek "Autisme & koken". "Een receptenboek dat in alle facetten perfect aansluit bij de beleving van mensen met een autistische aandoening."

Het kookboek "IJstijd" van Kees Raat & Barbara Bulten is de publiekslieveling, zij wonnen de titel 'Gouden Garde Publieksprijs'. "Vernieuwend, leuke weetjes, verrassend minimalisme."

"Kookkaravaan" van Yassine Nassir, Annelies Dollekamp en Marcel van Silfhout viel in de categorie 'Nederlands' in de prijzen. "Een origineel lees- en kookboek vol passie, over Marokko en de Marokkaanse keuken aan de hand van een familieverhaal."

De prijs voor de beste vormgeving is voor René Redzepi, auteur van het boek "NOMA". "Totaal concept, heeft alles: sober en ingetogen, met toch een royale en rijke uitstraling.”

En ten slotte werd het boek "De Perfecte pasta formule" de winnaar in de categorie 'vertaald'. "Een pastabijbel, zeg maar rustig een ‘catalogus’ waarin alle, maar dan ook alle facetten van pasta worden uitgelicht."


Ga voor meer informatie naar de website verkiezing Kookboek van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden