vrijdag 27 januari 2012

B(oer)gondisch Nederland

Zeeuws-Vlaanderen is een beetje een landje apart. Zo noemt het zichzelf ook. Grenzend aan België proef je hier een mengeling van Zeeuwse en Vlaamse sferen. Het leven hier is bourgondisch, de mensen zijn er gemoedelijk. Hier ontdek je wat het ‘goed Zeeuws, goed rond’ uit het volkslied betekent.

Tijd en gastvrijheid
Dat zijn sleutelwoorden voor Zeeuws-Vlaanderen. Zeker in de historische stadjes Hulst en Sluis, waar de winkels elke dag van de week open zijn! En waar het wemelt van de leuke cafeetjes en restaurantjes. En van de originele winkeltjes en exclusieve boetiekjes. Vooral de zuiderburen waarderen het goede leven van de Zeeuws-Vlamingen en komen dan ook regelmatig op bezoek. Om te kijken, te kopen en te proeven.

De Zeeuws-Vlaming zelf heeft al eeuwen veel op met zijn directe zuiderburen. Dus wat hij zelf niet heeft, dat haalt hij graag en vaak over de grens. Vooral als het gaat om speciale producten of culinaire geneugten.

Het land der sterren
Zeeuws-Vlaanderen is de regio met de meeste sterrenrestaurants per kop van de bevolking. In de kleine regio bevinden zich maar liefst 3 Michelin sterrenrestaurants.

"Oud Sluis" is met zijn 3 sterren en chef kok Sergio Herman het meest bekend van deze 3. Sergio runt ondanks zijn jonge leeftijd al jaren het beste restaurant van Nederland en staat in de top 20 van de wereld.

De andere sterrenrestaurants " De Kromme Watergang" en " La Trinité" maken de sterrenregio compleet. Allemaal jonge ondernemers die floreren in onze prachtige streek, die bekend staat om zijn bourgondische inslag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bol.com

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden